Over mij
Mijn naam is Lori van Pinxteren (1978).
Ik ben sinds 2002 werkzaam als GZ-psycholoog en Infant Mental Health-specialist in verschillende Ziekenhuizen en GGZ instellingen.
Ik ben getrouwd en heb twee kinderen.
Registraties
BIG registratie: 49916242025
AGB code zorgverlener: 94101350
AGB code praktijk: 94067843
Lid van de volgende beroepsverenigingen
NIP
LVVP
DAIMH
VEN
Missie en Visie
Bij het werken in vaak grote en logge instellingen zijn mij verschillende dingen opgevallen en hierbij is de wens ontstaan om een ander gezicht te geven aan psychische hulpverlening. Wat mij betreft moet deze hulp laagdrempeliger zijn, in een vroeger stadium plaatsvinden en worden geboden in een setting waar je je als cliënt veilig en thuis kunt voelen.
In de verhalen van de meeste cliënten en gezinnen die ik gezien heb, ontstaan de eerste hobbels vaak al tijdens de zwangerschap en in het prille begin van de levens van de kinderen. 10 tot 15 % van de zwangeren ervaren psychische klachten gedurende de zwangerschap en vaak worden deze niet erkend of herkend. Het hebben van psychische klachten bij ouders vergroot de kans op ontwikkelingsproblemen bij het kind en problemen in de relatie tussen ouders en hun kind. Het gebrek aan vroege interventie kan zorgen voor veel grotere problemen op latere leeftijd.
Fijn is dat Ohana de behandeling kan voortzetten na de geboorte van de baby, omdat er veel expertise in huis is van (de ontwikkeling van) het jonge kind.
Centraal bij praktijk Ohana staan de onderlinge relaties; tussen ouders onderling, tussen ouder en kind, tussen cliënt en behandelaar en de relaties met belangrijke anderen. Bij praktijk Ohana wordt de kwaliteit van de relatie gezien als belangrijkste beschermjas tegen het ontwikkelen of verergeren van psychische klachten.
De naam Ohana komt uit de Hawaïaanse cultuur en betekent familie, maar dan in de breedste zin van het woord. Het kan slaan op bloedverwanten, adoptieve relaties, maar ook op relaties met belangrijke anderen. Het benadrukt dat families één zijn en dat familieleden samen moeten werken en elkaar niet moeten vergeten. Hoe belangrijk de relaties zijn buiten het kerngezin en het hebben van sociale steun zal een rode draad vormen binnen de behandeling. Het delen van de eigen klachten met anderen en het zoeken van steun zijn dingen die vaak lastig zijn voor mensen. Problemen binnen de zwangerschap hangen heel vaak samen met persoonlijkheden die zeer controlebehoeftig en perfectionistisch zijn. Dan is leunen op anderen, dingen overlaten aan anderen vaak lastig om te doen. Toch is de visie dat dit meer draagkracht op zal leveren en de problemen als vanzelf zal verlichten. De cliënt kan vervolgens veel beter profiteren van de behandeling.